Pomysł na dania z kurczaka z papryczkami PIRI PIRI w nowej odsłonie, narodził się w Szczecinie. Rozpoczęliśmy współpracę z pierwszą restauracją, bo przekonała nas historia i energia samego właściciela… Od początku była jasna wizja, dużo pomysłów i wielka dbałość o klienta.

 

Na menu komunikacyjne zaproponowaliśmy:

– analizę potencjału marki

– branżowy audyt usług gastronomicznych

– przewodniki komunikacji

– akcje specjalne i konkursy

 

Dziś Piri Piri Szczecin działa już na lokalnym rynku ponad rok. A pierwsze 12 miesięcy są kluczowe dla każdego biznesu. Marka prowadzi regularną komunikację w social media, utrzymuje relacje ze stałymi i nowymi klientami oraz rozpoznaje trendy sprzedaży w galerii handlowej.

Praca naszej agencji public relations okazała się cennym wsparciem sprzedaży, szczególnie w początkowym okresie. Wprowadziliśmy zespół PIRI PIRI w mechanizmy budowania lojalnej społeczności oraz zaproponowaliśmy kilka rozwiązań budujących wizerunek nowej marki. Decydującym elementem w projektowaniu nowego menu i stylu graficznego był również nasz wybitny grafik. Zadbał o świeżą, nowoczesną i czytelną identyfikację graficzną.

Przekonaliśmy także właściciela do działań CSR, dzięki czemu marka prowadzi akcje prorodzinne jak m.in. wprowadzenie Karty Dużej Rodzinny.

 

Najlepiej odwiedzić PIRI PIRI Szczecin i poznać smak kurczaka w marynacie PIRI PIRI…

Galeria Kaskada, Szczecin, strefa restauracji.

 

***

Po raz pierwszy w Szczecinie serwujemy kurczaka PIRI-PIRI. Mocno pikantny smak naszych afrykańskich papryczek i najlepszy, świeży kurczak tworzy unikalne połączenie!

Papryczki Piri Piri pochodzą z południa Afryki, gdzie do dziś rośnie wiele ich dzikich krzewów.  Dzięki żeglarzom/podróżnikom z Portugalii poznaliśmy niezwykły sposób przyrządzania drobiu. Teraz już w Polsce możemy delektować się chrupkim i delikatnym kurczakiem, połączonym z gamą niepowtarzalnych sosów, przygotowanym według pilnie strzeżonej receptury… To ich tajemnica i autentyczność.

Papryczki Piri Piri są bardzo ostre, bo dojrzewają w palącym słońcu Zambii, Malawi i Zimbabwe. Krzewy wzrastają na wysokość ponad 1 metra. Są używane są do przygotowywania sosów, past i olejków przyprawowych oraz marynat do drobiu.

Naszym sekretem jest sposób marynowania świeżego kurczaka oraz produkcja własnych sosów. Dzięki temu nawiązujemy do portugalskiej tradycji gotowania, gdzie najważniejszy jest wyrazisty smak i otwartość na nowe, odważne kompozycje. Tak tworzymy nasze menu w Szczecinie. Każda papryczka jest importowana bezpośrednio od sprzedawcy z Afryki.

***

Animacja przygotowana na otwarcie pierwszego lokalu.

 

 

W PIRI-PIRI zjesz świeżego, marynowanego kurczaka przyrządzonego na grillu w technice butterfly. Dodatki takie jak ryż, frytki belgijskie oraz sosy przygotowane na bazie afrykańsko-portugalskich przypraw sprawią, że wyruszysz w daleką kulinarną podróż.

Ekstra pikantne sosy…

 

Fotografie i materiały graficzne: facebook.com/PiriPiriPolska

Dodaj komentarz

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment